NIEUWS

STATUS JVOZ ALS RJO VERLENGD TOT MEDIO 2023

RJO status JVOZ

STAF SEIZOEN 2020/2021
De afgelopen periode is JVOZ druk bezig geweest om de staf samen te stellen voor de O17. JVOZ is verheugd dat huidige O17 trainer Kevin Hollander behouden kan worden voor de opleiding. Daryl Hollander (broer van Kevin) wordt vanaf het seizoen 20-21 toegevoegd aan de staf van de O17. Kevin & Daryl zullen de functie van hoofdtrainer samen invullen. JVOZ heeft veel vertrouwen in deze combinatie. Na diverse gesprekken zijn JVOZ, Kevin & Daryl overeengekomen dat Kevin 4x door de weeks en Daryl 2x door de weeks + de zaterdagen de verantwoordelijkheid voor de O17 op zich zullen nemen.

 

JVOZ is bovendien in een afrondende fase met een extra veldtrainer voor de O17 zodat er regelmatig met 3 trainers kan worden gewerkt op de trainingsdagen. De communicatie over de extra trainer volgt zodra de gesprekken zijn afgerond. Door de speeltijd van 11.15 uur hoopt JVOZ dat ook trainer Kevin regelmatig kan aansluiten op de zaterdagen. Naast de vaststelling van de staf van de O17 is JVOZ tevens verheugd dat Dennis But als extra veldtrainer bij de O15 wordt toegevoegd & Luuk van den Berg als assistent bij O14M aan de slag gaat. De complete staf van JVOZ ziet er als volgt uit:

De afgelopen periode is JVOZ druk bezig geweest om de opleiding verder te professionaliseren. Vanaf seizoen 2020-2021 gaat JVOZ van start met onderstaande extra trajecten zodat spelers/speelsters & staf zich nog beter kunnen ontwikkelen en de randvoorwaarden rondom de opleiding worden verbeterd.
Krachttraining: v
anaf augustus wordt er gestart met het aanbieden van kracht & core stability oefeningen. Alle elftallen krijgen gedurende het seizoen trainingen die onder begeleiding staan van Femke Thiele - van der Linde van Fysiotherapie Zeeland. Tijdens de trainingen gaan alle spelers/speelsters aan de slag om hun fysieke ontwikkeling te stimuleren. De trainingen vinden plaats bij Basic-Fit in Vlissingen. 
Mentale begeleiding en training: na een succesvolle pilot in het seizoen 19-20 bij O13 is JVOZ verheugd dat Thijs Rentier vanaf seizoen 20-21 aan de slag gaat met mentale begeleiding en training van spelers & speelsters. De elftallen O13, O14, O14M, O15 & O16 krijgen gedurende het seizoen o.a. training over het stellen van doelen, presteren onder druk en visualiseren.

Aanstelling hoofd scouting

Robin Jilleba is vanaf het seizoen 20-21 aangesteld als hoofd scouting. Robin is de afgelopen jaren actief geweest als assistent-trainer bij JVOZ O12 en als talentcoach bij KNVB O11 regio Zuid. Robin gaat o.a. aan de slag met het organiseren van alle stages binnen JVOZ en diverse scoutingsactiviteiten.


Aanstelling hoofd videoanalyse

Gedurende het seizoen 19-20 heeft JVOZ een nieuw videoanalyse systeem aangeschaft. Door het stilvallen van de wedstrijden is hier op dit moment onvoldoende gebruik van gemaakt. Vanaf het seizoen 20-21 gaat JVOZ structureel wedstrijden opnemen en worden er tenminste 3 wedstrijden per elftal per seizoen opgenomen. Op dit moment is JVOZ in gesprek met iemand die het opnemen van de wedstrijden voor zijn rekening zal nemen.
 

Samenwerking Sportpoint de Bie

De jaarlijkse pasavond vond dit jaar voor het eerst plaats bij sportpoint de Bie. Dankzij de samenwerking die JVOZ heeft met Sportpoint de Bie is het mogelijk om gedurende het seizoen extra kleding te bestellen via de webshop die te vinden is op www.jvoz.clubwereld.nl 

Samenwerking Groene Ster Vlissingen (Zaalvoetbal)Na een succesvolle samenwerking in de seizoen 18-19 en 19-20 gaan JVOZ en Groene Ster Vlissingen de samenwerking uitbreiden. Naast het verzorgen van zaaltrainingen gaat JVOZ deelnemen aan de zaalvoetbalcompetitie van de KNVB. Op dit moment wordt de vorm waarin gespeeld wordt vastgesteld. De trainingen en wedstrijden vinden plaats op zondag. Een uitnodiging voor de trainingen volgt bij de start van het seizoen. De samenwerking met Groene Ster Vlissingen is verlengd met tenminste 3 seizoenen.

Overgroot deel van huidige staf blijft intact met o.a. Salim Sandee en Andre Siereveld als nieuwkomers

Het bestuur van JVOZ is bijzonder tevreden over de ontwikkelingen bij JVOZ afgelopen jaar. Onder leiding van Hoofd Jeugdopleiding Niels Slager, ondersteund door Rogier Veenstra in een – voor JVOZ - nieuwe rol als Technisch coördinator, zijn mooie stappen gemaakt op het gebied van het technisch beleidsplan en de collectieve gerichte uitvoering hiervan. Dit komt de kwaliteit van JVOZ en de talentontwikkeling in Zeeland absoluut ten goede.

In seizoen 2020-2021 zal JVOZ weer een O16 elftal inschrijven. Op die manier wordt de doorlopende leerlijn binnen JVOZ verder versterkt en de opleiding kwalitatief verrijkt.De huidige staf blijft verder vrijwel intact met hier en daar een verschuiving. Salim Sandee komt over van Kloetinge en gaat bij JVOZ O14 doen komend seizoen. Salim volgt momenteel de cursus UEFA B, net als Andre Sierveld. Sierveld gaat aan de slag als assistent bij O15. Ook Rob de Baar, nu Kloetinge O11 en Dennis de Waal, nu RCS O13 komen de staf van JVOZ versterken. Verder gaat Aloys Lockefeer, ook in bezit van het UEFA B diploma en als enkele jaren actief als assistent bij JVOZ in de onderbouw, aan de slag als hoofdtrainer bij O13.

De samenwerking met Sparta Rotterdam op het gebied van het gezamenlijke vrouwenelftal is volgens driejarige afspraak beëindigd. Het vrouwenteam Sparta/JVOZ zal door het afdwingen van promotie verder gaan in de hoofdklasse. Als onderdeel van de BVO Sparta Rotterdam zal het team Sparta Rotterdam VR1 zijn. 

JVOZ en Sparta Rotterdam verlengen samenwerkingsovereenkomst met drie jaar

Het bestuur en de staf van JVOZ zijn verheugd dat de samenwerking als opleidingspartner van Sparta Rotterdam met drie jaar is verlengd. JVOZ is tot minimaal 2023 verbonden aan de Kasteelclub. Ook andere BVO’s toonden interesse in een soortgelijke samenwerking met JVOZ maar uiteindelijk bleek Sparta Rotterdam toch weer het best te passen. Het is de 2e verlenging van de samenwerkingsovereenkomst tussen JVOZ en Sparta Rotterdam, die is gestart in 2015. Dat zegt iets over de mate van tevredenheid die zowel JVOZ als Sparta Rotterdam over deze samenwerking hebben.

De afgelopen seizoenen werkten de opleidingen van Sparta Rotterdam en JVOZ al nauw samen en heeft een doorstroom van relatief veel Zeeuwse talenten naar de jeugdopleiding van Sparta opgeleverd, met als meest aansprekende voorbeeld Rick van Drongelen. De verdediger, die vanaf JVOZ in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam kwam spelen, maakte drie seizoenen geleden een transfer naar het Duitse HSV in Hamburg.

Camiel van Hoogstraten, coördinator Jeugdscouting bij Sparta Rotterdam, is verheugd met deze verlenging: ‘De samenwerking met JVOZ heeft de afgelopen jaren al laten zien een belangrijketoevoeging te zijn voor de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Naast Rick van Drongelen, die mooie stappen heeft gemaakt, zijn ook bijvoorbeeld Fik Steppe (speler O13) , Rijk Janse (keeper O19) en Levi Bouwense (speler Jong Sparta) afkomstig van JVOZ. Zo zijn er nog een tal van Zeeuwse jeugdspelers die nu bij ons in de opleiding spelen, of komend seizoen vanuit JVOZ gaan toetreden. Ik weet zeker dat we daarom dus ook in de toekomst nog veel plezier gaan beleven aan deze samenwerking.’

Niels Slager, Hoofd Jeugdopleiding van JVOZ, over de verlenging van het opleidingspartnerschap: ‘Voor ons als opleiding is het verlengen van het opleidingspartnerschap een mooi signaal naar onzeopleiding en groot compliment voor het werk waar wij mee bezig zijn. Het is ook mooi om te zien dat we al veel talenten hebben kunnen laten doorstromen naar Sparta Rotterdam de afgelopen jaren. We hebben veel en intensief contact over spelers/speelsters, inhoudelijke vraagstukken en ontwikkelingen binnen onze opleiding. Hiermee is de samenwerking met Sparta een geweldige toevoeging. Onze trainers kunnen een kijkje nemen in de keuken van Sparta en door de uitwisseling van kennis kunnen wij onze opleiding naar een hoger plan tillen. Tevens merken wij dat de samenwerking met Sparta een enorme positieve invloed heeft op de aantrekkingskracht van JVOZ binnen de regio. Jeugdspelers zien JVOZ als een springplank naar een BVO, met natuurlijk Sparta als uitgangspunt. We zijn daarom ook blij met de verlenging en hopen de komende jaren nog veletalenten te kunnen laten doorstromen.’

Er maken weer JVOZ'ERS de overstap naar een BVO
Opnieuw maken verschillende talentvolle voetballers na dit seizoen de overstap van JVOZ naar de jeugdopleiding van een profclub. Nadat eerder al bekend was geworden dat Siebe Schieman en Jedemy Laveist de overstap naar Sparta Rotterdam zullen maken, hebben twee anders spelers nu ook zekerheid. Pepe van de Kerkhove verruilt JVOZ voor de jeugdopleiding van NAC Breda, doelman Stenn de Mol gaat naar Feyenoord.

Middenvelder Siebe Schieman (JVOZ JO15-1) komt bij Sparta in de Onder 16 terecht, terwijl Jedemy  Laveist (JVOZ JO14-1) in Rotterdam naar de JO15-1 gaat. Laveist liep eerder ook stage bij Club Brugge, samen met zijn ploeggenoot Pepe van de Kerkhove. De middenvelder uit Kloosterzande werkte ook een stage af bij PSV en was in beeld bij Ajax. Omdat hij op dat moment een blessure had, kwam het niet tot een stage in Amsterdam.

Stenn de Mol, nu keeper van JVOZ JO13-2, maakt de overstap naar Feyenoord. Bij de Rotterdamse club komt hij in de JO13-1 terecht. Van het oudste meidenteam van JVOZ maken twee speelsters de overstap naar de vrouwenploeg van Sparta Rotterdam. Dat zijn keepster Ilse Verschiere en Evy Möhlmann. Door de coronacrisis zijn verschillende stages van JVOZ’ers stilgelegd. Aanvallers Mike Segers mocht meetrainen bij Sparta en NAC, Wout den Engelsman is in beeld bij FC Dordrecht en Rowan Traas had tijdens zijn stage bij Sparta al een sterke indruk achtergelaten. Of de stages van dit trio nog een vervolg krijgen, is op dit moment nog niet duidelijk.